Нема да видите молец веќе во домот – Евтино и ефикасно решение

Нема да видите молец веќе во домот – Евтино и ефикасно решение

Молците се многу здодевни, ја нагризуваат облеката, тешко се фаќаат и прават штета.Сепак, постојат природни средства за решавање од  молците.

Потребно е домот да се чисти редовно, особено влажните места, а вратите на шкафовите да бидат затворени.

Најубаво е да го поминете шкафот кога ќе го чистите со крпа со оцет. Молците не го сакаат мирисот на оцет, па ќе се држат далеку од облеката.

Исто така, молците не ја сакаат и лавандата, па може да ја ставите дома.

Од кујната исфрлете ја лепливата храна и отпадоците од неа, бидејќи таа е магнет за молци.

Молците не сакаат ни ментол, рузмарин, мајчина душичка.

Повеќе трикови на Gotvi.mk:

Решете се од мравките со две состојки

Никогаш нема да видите мравки дома

Со еден зачин нема да видите мува и комарец

Со ова овошје спасете се од инсекти