Шампињони полнети со чадено месо (Видео)

Шампињони полнети со чадено месо (Видео)

Едноставен оброк, фантастичен вкус!

Состојки:

  • 500 гр шампињони
  • 100 гр кисела павла
  • 75 гр презла
  • 50 гр чадено месо
  • сол
  • бибер
  • 5 гр магдонос
  • 50 гр путер
  • 100 гр ориз за прилог
  • зелена салата за украсување

Начин на подготовка:

  1. Исчистете ги шампињоните и одвојте ги од петелки. 
  2. Во сад измешајте павлака и презла. Исечкајте чадено месо на парчиња и додајте го во смесата. Додајте путер и сè измешајте. Посолете и побиберете по вкус. Магдоносот исечкајте го, па ставете го во смесата. 
  3. Во шампињоните ставајте од подготвената смеса. 
  4. Филуваните печурки ставете ги во плех прекриен со хартија за печење. Печете ги во загреана рерна на 200 степени 40 минути.

Добар апетит!

Деталите за подготовка погледнете ги во ВИДЕО РЕЦЕПТОТ во прилог:

Повеќе Готви.мк рецепти:

Салата со маслинки и кубети

Цезар салата + 2 рецепта за дресинг соса

Свежа салата која топи килограми и ја враќа концентрацијата

Топ 5 рецепти за пролетни салати со марула

Неодолива крем салата

Малиџано – одличен домашен рецепт

Зеленчукова ужинка за на работа

Свежа салата со брокула

Остави Коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*