Направете вкусно пилешко месо со пикантен вкус кој не се заборава.Ова е рецептот:
Состојки:
- 400 гр. бело месо
- 500 гр. шампињони
- 150 гр. сланина
- 2,5 дл. неутрална павлака
- бибер
- лута сечена пиперка
- магдонос
Подготовка:
- Месото се посолува и му се става бибер, па се валка во малку брашно и се пржи од сите страни да порумени.
- Се вади на чинија, па се обвиткува со сланина, а горе се ставаат печурките кои убаво ќе ги исечете и издинстате на масло со павлаката.
- Се става кремот со печурки врз месото, се ставаат зачини и се сече лутата пиперка горе.
- Декорирајте со магдонос.
ВИДЕО: Како да направите крцкави компири на шведски начин
ВИДЕО рецепт: Ќофтиња од компири и туна
ВИДЕО: Како да приготвите палачинки од компири
Најдобар рецепт за домашно ќофте