Нема да видите мравка во домот – ви треба намирница од 20 денари

Нема да видите мравка во домот – ви треба намирница од 20 денари

Со сонцето, пролетта, а потоа и летото, освен убавината на природата кога се расцутува, се буди и разеленува, тука се и негативните страни, особено мравките кои се честа појава во домовите.Сепак, постои лесен начин да ги избркате од дома, и тоа со една намирница од кујната, која е многу евтина и корисна.

Имено, се што ви треба е бел оцет. Користете го со помош на распрскувач, така што ќе измешате еднаква количина оцет и вода во шишето со распрскувач.

Испрскајте ги местата на кои сте ги забележале мравките.

Верувајте нема да видите мравка повеќе дома.

Повеќе трикови на Gotvi.mk:

Решете се од мравките со две состојки

Никогаш нема да видите мравки дома

Со еден зачин нема да видите мува и комарец

Со ова овошје спасете се од инсекти