Леб и јајца по Велигден – искористете ги јајцата пред да помине рокот

Леб и јајца по Велигден – искористете ги јајцата пред да помине рокот

Направете супер деликатес со јајцата кои ви останаа од Велигден.Канапе со јајца, ова е рецептот:

Состојки:

  • 1 векна леб 
  • маргарин или намаз по избор 
  • 2 јајца 
  • маслинки

 

 

Подготовка:

  1. Се сечат кришките леб, се става намаз или маргарин, па се ставаат сечени јајца. 
  2. Се става на средина маслинки. 
  3. Уживајте. 

Повеќе рецепти на Gotvi.mk:

Велигденски јајца со ружички

Фарбање јајца со памук

Офарбајте јајца со весници

7 техники за фарбање јајца

Сакате совршено пржени јајца?

Остави Коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*