Трик со кој месото нема да биде жилаво – „спасете” го вака

Трик со кој месото нема да биде жилаво – „спасете” го вака

Ако месото кое сте ги купиле забележавте дека е жилаво, тогаш може да го спасите и да го направите да биде најсочно месо.Се што ви треба е да му ставите малку оцет или шеќер пред да го подготвувате.

Вака ќе ја врати мекоста.

 

Повеќе на Готви.мк:

ВИДЕО: Како да направите крцкави компири на шведски начин

Ќофтиња во доматен сос

ВИДЕО рецепт: Ќофтиња од компири и туна

Домашни ќофтиња

Ќофтиња од тиквица

ВИДЕО: Како да приготвите палачинки од компири

Најдобар рецепт за домашно ќофте

Остави Коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*