Не фрлајте јајца по Велигден: Деликатес за ручек или гости

Не фрлајте јајца по Велигден: Деликатес за ручек или гости

Направете вкусен деликатес со јајца кој ќе ви користи за да не ги фрлите залудно јајцата за Велигден.

Состојки:

  • 5 варени јајца 
  • 1-2 лажици пире од домат 
  • пола шолја мајонез 
  • 500 гр. шунка 
  • сол 
  • бибер

 

 

Подготовка:

  1. Варените јајца се сечат на половина откако ќе се излупат, па се става над жолчката доматно пире и мајонез. 
  2. Ставаме и ситно исечена шунка над секое јајце и сол и бибер. 
  3. Ги редиме јајцата на чинија, а на среде може исто така да декорирате со шунката или нешто друго по избор. 
  4. Уживајте.

Повеќе рецепти на Gotvi.mk:

Сакате совршено пржени јајца?

ВИДЕО: Дали досега погрешно сме ги пржеле јајцата?

ВИДЕО: Шест одлични готварски трикови

ВИДЕО: Готварски трик – како одеднаш да излупите 3 варени јајца

Ги чувате јајцата на вратата од фрижидерот?

ВИДЕО: Ова се прави од картон од јајца

Мафини со јајца на око

singlepost_text