Секој кој ќе ја проба, сигурно ќе бара уште повеќе од оваа вкусна, пролетна чорба!
Состојки:
- 1 л млеко
- 1 кг млади коприви
- 1 кисела павлака Пекабела
- 100 гр брашно
- 2 чешниња лук
- малку путер
- бибер
Начин на подготовка:
- Младите коприви исчистете ги, измијте ги во солена вода, исцедете ги и исечкајте ги.
- На путер пропржете брашно додека не порумени, па додајте пропасиран лук. Додајте ги копривите, додајте млеко, малку вода, сол и бибер по вкус.
- Гответе десетина минути. Послужете топло.
Добар апетит!
Цезар салата + 2 рецепта за дресинг соса
Свежа салата која топи килограми и ја враќа концентрацијата
Топ 5 рецепти за пролетни салати со марула
Малиџано – одличен домашен рецепт