Со еден трик карфиолот ќе остане бел и при готвењето

Со еден трик карфиолот ќе остане бел и при готвењето

Карфиолот е вкусен и здрав зеленчук кој се препорачува почесто да се внесува во исхраната.Постои еден трик со кој ќе ја задржи белата боја и при варењето.

Се што треба да направите е да ставите една две лажици млеко во водата и малку сол.

Така карфиолот нема да ги прими другите бои и ќе остане бел.

Прочитај повеќе на Gotvi.mk:

Салата со маслинки и кубети

Цезар салата + 2 рецепта за дресинг соса

Свежа салата која топи килограми и ја враќа концентрацијата

Топ 5 рецепти за пролетни салати со марула

Неодолива крем салата

Малиџано – одличен домашен рецепт

Зеленчукова ужинка за на работа

 

Остави Коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*