Пикантни и сочни уштипци на скара…
Состојки:
- 500 гр мешано мелено месо
- 50 гр сланина
- 100 гр кашкавал
- 2 чешниња лук
- 1 лута пиперка
- сол
- бибер
Начин на подготовка:
- Меленото месо добро измешајте го. Сланината и кашкавалот исечкајте ги на коцки и измешајте ги со месото. Додајте и ситно сечкан лук и пиперка, па измешајте.
- Со влажни раце правете уштипци. Печете ги на добро загреана скара, вртејќи ги на сите страни.
- Лесковачките уштипци можете да ги пржите и во тава со длабоко дно, на малку масло.
Добар апетит!
Прочитај Gotvi.mk рецепти:
Супер брз и вкусен домашен сос за хамбургер или пилешко
Многу вкусно – потпечена тава со пилешко месо и печурки
Кинеска кујна: Како да зготвите брокула со пилешко