Вкусно месо кое ќе ви се најде и за свечените трпези.Ова е рецептот:
Состојки:
- 750 гр. шницли
- 4 чешни лук
- магдонос
- брашно
- сол
- бибер
- 1,5 дл. доматно пире
- 1,5 дл. пиво
- 4 лажици масло
- 1 дл. ода
- 1 коцка за супа
- 1 лажиче шеќер
- сол
Начин на подготовка:
- Се става масло во тава за печење, се посолуваат шницлите, им се става бибер и се валкаат во брашно.
- Се редат шницлите во тавата, се става ситно сечен лук и магдонос.
- Се раствара коцката за супа, се става врела вода, се мешаат сите останати состојки и се ставаат зачини.
- Се става сосот на шницлите.
- Се пече на 220 степени цел час.
ВИДЕО: Како да направите крцкави компири на шведски начин
ВИДЕО рецепт: Ќофтиња од компири и туна