Идеални за тартар и пиво: Пилешки прсти со сусам

Идеални за тартар и пиво: Пилешки прсти со сусам

Нешто едноставно и брзо за правење, а навистина вкусно. Го сакаат и деца и возрасни.Ова е рецептот за пилешко со сусам.

Состојки:

  • 800 гр. пилешки прсти 
  • лимонов сок 
  • 2 лажици соја сос 
  • 1 лажичка вегета 
  • масло за пржење 
  • брашно 
  • 2-3 јајца 
  • сол 
  • сусам

 

Начин на подготовка:

  1. Се сече пилешкото на траки, им се става лимонов сок и соја сос, па вегета. 
  2. Се валкаат во брашно, па во разматени јајца, па во презла, и сусам. 
  3. Се пржат на добро загреана тава со масло. 
  4. Се вадат и цедат на хартија.

 

 

Повеќе на Готви.мк:

ВИДЕО: Како да направите крцкави компири на шведски начин

Ќофтиња во доматен сос

ВИДЕО рецепт: Ќофтиња од компири и туна

Домашни ќофтиња

Ќофтиња од тиквица

ВИДЕО: Како да приготвите палачинки од компири

Најдобар рецепт за домашно ќофте

singlepost_text