Вкусен ручек со компири, лук, кромид и сосеви.Ова е рецептот:
Состојки:
- 1 кг. компир
- 5 лажици маргарин
- 1 кромид
- 3 чешни лук
- 1 лажица сенф
- 400 мл.павлака за готвење
- 75 гр. сирење
- сол и бибер
Начин на подготовка:
- Се загрева рерната на 200 степени, а се премачкува и огноотпорен сад во кој ќе ги печеме компирите со една лажица маргарин
- Останатите 4 лажици се ставаат во тава се додаваат сечените лук и кромид и се динста.
- Се додаваат сенф и павлака и се остава да заврие.
- Се додаваат и измиенитеи излупени, ситно сечени компири, па зачини и се убаво се крчка.
- Се става смесата во огноотпорниот сад и се пече 30 минути на 200 степени.
ВИДЕО: Како да направите крцкави компири на шведски начин
ВИДЕО рецепт: Ќофтиња од компири и туна
ВИДЕО: Како да приготвите палачинки од компири
Најдобар рецепт за домашно ќофте