Направете лесен, брз и кремав колач кој е мега популарен во Америка.
Состојки за бисквит:
- 2 шолји шеќер
- 4 јајца
- 1 ½ шолји брашно
- 1 шолја млеко
- ¾ шолји масло
- 2 ¼ лажички прашок за пециво
- 1 лажичка ванила екстракт
Крем:
- 2 пудинзи од ванила
- шеќер
- млеко
Глазура:
- 240 гр. чоколадо
- 1 шолја слатка павлака
Подготовка:
- Шеќерот и јајцата се матат со миксер, а кога ќе стане смесата пенаста се става брашното со прашок за пециво, млеко, масло и ванила.
- Се става смесата во плех и се пече на 180 степени 30-40 минути.
- За крем се вари пудингот како што е прикажано на кесето, во млеко со шеќер.
- Се става врз готовиот бисквит, па се лади.
- За глазира се растопуваат павлаката и чоколадото и се става глазурата врела врз ладниот колач.
- Се сече на коцки.
Прочитај поврзани Gotvi.mk рецепти:
Трилече – неверојатно вкусен домашен специјалитет
Неодоливо вкусна: Домашна торта со јагоди
Возможно е – еве како да направиш торта за 10 минути
ВИДЕО: Рецепт за еклер чоколадна торта која не се пече
За секоја прослава – Тигар торта