Посен деликатес со пиперки и пченка. Вкусно јадење за постот.
Состојки:
- 5 бабури
- 200 гр. варена пченка
- 30 гр. макарони посни
- 1-2 лажички вински оцет
- малку црвен пипер
- магдонос
- сол
- бибер
Начин на подготовка:
- Бабурите се мијат, се вади внатрешноста и се длабат, па се става сол и бибер во нив.
- Се варат 10 минути во солена вода.
- Се вари и пченката, се пропржува потоа на маргарин со вински оцет и магдонос.
- Се варат и макароните кратко, па се мешаат со пченката.
- Се полнат пиперките, се ставаат зачини и се редат во сад во кој се додава околу една шолја вода.
- Се запекуват додека не изврие водата.
Прочитај повеќе на Gotvi.mk:
Полнети пиперки со пилешки гради