За јајцата да не ви пукнат при варењето – најдобриот трик за Велигден

За јајцата да не ви пукнат при варењето – најдобриот трик за Велигден

За јајцата за големиот празник Велигден да ви бидат совршено исфарбани, потребно е јајцата да бидат убаво сварени без да пукнат.Постои трик како да ги сварите јајцата без маана.

Јајцата пред варењето не треба да се чуваат во ладилник, туку треба кратко да ги оставите на собна температура.

Ставете ги во солена вода и додадете две лажици оцет, за да не пукаат.

Секогаш ставајте ги во ладна вода, која потоа се загрева на шпорет.

Се варат десетина минути.

Повеќе рецепти на Gotvi.mk:

Фарбање јајца со памук

Офарбајте јајца со весници

7 техники за фарбање јајца

Сакате совршено пржени јајца?

ВИДЕО: Дали досега погрешно сме ги пржеле јајцата?

ВИДЕО: Шест одлични готварски трикови

ВИДЕО: Готварски трик – како одеднаш да излупите 3 варени јајца

Ги чувате јајцата на вратата од фрижидерот?

Остави Коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*