Баклава раванија без кори: Никогаш побрз и посочен десерт

Баклава раванија без кори: Никогаш побрз и посочен десерт

Ако немате време или нерви за редење кори, испробајте го овој сјаен рецепт…

Состојки:

  • 2 јајца
  • 12 лажици шеќер
  • 12 лажици масло
  • 12 лажици млеко
  • 12 лажици гриз
  • 12 лажици брашно
  • 1/2 кесичка прашок за печиво
  • сечкани ореви
  • суво грозје
  • 300 гр шеќер за шербет
  • малку вода

Начин на подготовка:

  1. Сите состојки разматете ги во еднолична смеса, ставете во намастен плех и од горе ставете малку суво грозје и сечкани ореви. печете на 180 степени околу 20 минути. 
  2. Кога ќе се испече, изладете и сечете на коцки. Шеќерот шпинувајте го со малку вода и прелијте го исечениот колач. Оставете добро да се излади во фрижидер.

Уживајте!

Прочитај поврзани Gotvi.mk рецепти:

Баклава

Баклава со вишни

Трилече – неверојатно вкусен домашен специјалитет

Неодоливо вкусна: Домашна торта со јагоди

„Катица“ торта

Возможно е – еве како да направиш торта за 10 минути

ВИДЕО: Рецепт за еклер чоколадна торта која не се пече

За секоја прослава – Тигар торта

 

singlepost_text