На Интернет денеска има најразлични сајтови, колумни, страни и блогови за храна, па искусните домаќинки даваат совети и споделуваат искуства.Кога се работи за боранијата која е вкусна и здрава и кај нас се јаде често, важно е да следите неколку совети.
Во замрзнувач никогаш не ја ставајте обарена или бланширана. Се става само свежа или пак динста на само десетина минути.
Така се прави и со грашокот.
Исто така, јагодите, малините, кајсиите и останатото овошје секогаш ставајте ги со малку шеќер во ладилник.
Тој го чува овошјето и не дозволува да продре мразот во него.
Така храната ќе има природен вкус.
Поврзани рецепти на Gotvi.mk:
Од која страна треба да е фолијата кон јадењето
Печени тиквички со пилешко и зеленчук
Полнет ананас со ориз и пилешко
Шпагети со гриловано пилешко и песто сос
ВИДЕО: Рецепт за пилешко со 40 чешниња лук
Многу вкусно: Потпечена тава со пилешко месо и печурки