Најбрз и највкусен рецепт за подварок – Деликатес за постот

Најбрз и највкусен рецепт за подварок – Деликатес за постот

Направете подварок за посните денови. Вкусна и лесна тава полна витамини.Ова е рецептот:

Состојки:

  • 1 поголема кисела зелка 
  • 2 главици кромид 
  • 12 лажици ориз 
  • 3 ловориви листови 
  • 1 лажиче црвен пипер 
  • бибер 
  • 2,5 дл. масло 
  • 1 шолја вода

 

 

Начин на подготовка:

  1. Се мие зелката, се цеди и се ренда ситно. 
  2. Се пржи кромидот на масло, се става и зелката, па бибер, ловорови листови, се става вода и се вари. 
  3. Се мие и оризот и се става пред крајот на варењето. 
  4. Се додаваат зачини. 
  5. Се сервира топло.

 

Прочитај оовеќе рецепти на Gotvi.mk:

Зема кисела зелка и завитка пилешко месо

Оригинален старски рецепт за сарма

Нов вкус на сармата: Хроно сарма

Риба во сос од сенф

ВИДЕО РЕЦЕПТИ за посни пити, посни салати и риба

Малку време за деликатес: Риба полнета со компир

Поздрава е од што се мислеше – зошто да јадете риба често?

Вкусен риба деликатес од рерна

Како се кисели зелката

Повкусно од сарма и подварок

Остави Коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*