Направете подварок за посните денови. Вкусна и лесна тава полна витамини.Ова е рецептот:
Состојки:
- 1 поголема кисела зелка
- 2 главици кромид
- 12 лажици ориз
- 3 ловориви листови
- 1 лажиче црвен пипер
- бибер
- 2,5 дл. масло
- 1 шолја вода
Начин на подготовка:
- Се мие зелката, се цеди и се ренда ситно.
- Се пржи кромидот на масло, се става и зелката, па бибер, ловорови листови, се става вода и се вари.
- Се мие и оризот и се става пред крајот на варењето.
- Се додаваат зачини.
- Се сервира топло.
Прочитај оовеќе рецепти на Gotvi.mk:
Зема кисела зелка и завитка пилешко месо
Оригинален старски рецепт за сарма
Нов вкус на сармата: Хроно сарма
ВИДЕО РЕЦЕПТИ за посни пити, посни салати и риба
Малку време за деликатес: Риба полнета со компир
Поздрава е од што се мислеше – зошто да јадете риба често?