Мусака со компир и мелено месо, мусака со модри патлиџани или тиквички, мусака со домати. Сме виделе многу варијанти на омиленото јадење, но ова е непто посебно.Направете боранија мусака.
Ова е рецептот:
Состојки:
- 1 кг. боранија
- 100 гр. маргарин
- 2 лажици масло
- 5 лажици презла
- 3 јајца
- 1 павлака
- 1 шолја млеко
- 1 лажиче вегета
- малку магдонос
Начин на подготовка:
- Се вари во солена вода боранијата околу 15 минути. Се топи маргаринот на тава, се додава презла.
- Се става боранијата во огноотпорен сад, се става маргаринот со презла врз неа.
- Се матат јајцата со павлака и млеко, се става сол и вегета, магдонос, па се става врз боранијата.
- Се пече на 200 степени 20 минути.
Цезар салата + 2 рецепта за дресинг соса
Свежа салата која топи килограми и ја враќа концентрацијата
Топ 5 рецепти за пролетни салати со марула
Малиџано – одличен домашен рецепт