Чорба со расолница и печурки – Идеја за постот, се прави во едно тенџере

Чорба со расолница и печурки – Идеја за постот, се прави во едно тенџере

Направете вкусна посна чорба со кисела зелка и печурки за ладните денови.

Состојки:

  • 1 л. расолница
  • 500 гр. кисела зелка
  • 100 гр. печурки
  • 2 главици кромид
  • 2 компири
  • 1 морков
  • магдонос
  • 1 чешне лук
  • бибер

 

 

Начин на подготовка:

  1. Во расоницата се вари сечената зелка, исечениот и излупен компир, сечениот и лупен морков, кромидот и лукот, како и измиените и исечени печурки.
  2. Се додаваа и магдоносот и зачините.
  3. Чорбата откако е готова ставете и запршка од брашно и ладна вода.
  4. Спремна е за послужување.

Прочитај повеќе рецепти на Gotvi.mk:

Посна чорба од кисела зелка варена во расол

Чорба од спанаќ идеална за есента – Ќе оздравите за миг

Црвено бела чорба: Само една чинија го закрепнува и лечи телото!

Оризот може да се подготви и вака: Вкусна крем чорба

Чорба од маринирани печурки – за ладните денови

По старски рецепт: Банатска компир-чорба со варени јајца

Чорба од праз, гриз и печен домат (ВИДЕО)

Остави Коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*