Вкусни свински шницли со кремаст сос од сирење…
Состојки:
- 4 свински шницли
- 4 листови сирење
- 1/2 главица кромид
- 1/2 лажица сув зачин
- 1 лажичка кечап
- 2 дл вода
- малку масло
Начин на подготовка:
- Шницлите исчукајте ги со чекан за месо и наредете ги во огноотпорен сад намастен со масло. Преку секоја шницла ставете лист сирење.
- Во сад измешајте исечкан кромид, вегета, кечап и вода, па добро измешајте. Прелијте преку наредените шницли и печете околу 30 минути во рерна загреана на 180 степени.
- По потреба додајте уште вода за време на печењето, доколку испари. По печењето малку протресете го плехот, за растопеното сирење и преливот убаво да се распоредат, па вратете во рерна на уште десетина минути.
- Послужете со пире од компири, тестенини или зеленчук подготвен на скара.
Добар апетит!
ВИДЕО: Како да направите крцкави компири на шведски начин
ВИДЕО рецепт: Ќофтиња од компири и туна