Направете вкусни и посни полнети пиперки во кои поради постот месото се заменува со туна и зеленчук.Ова е рецептот:
Состојки:
- 4 бабури
- 1 конзерва туна
- 2 домати
- 1 компир
- 1 кришка леб (средина)
- 1 главица кромид
- 2-3 чешни лук
- ½ корен од целер
- ½ шолји масло
- оригано
- бибер
- сол
Начин на подготовка:
- На бабурите им се сечат дршките, па се чистат од семки.
- Се меша средината од парче леб, ситно сечениот кромид и лук, излупениот домат, целер туна и зачини.
- Се меша да се добие изедначена смеса и се полнат пиперките.
- Се затвораат со кругови компир, па се редат во огноотпорен сад и се прскаат со мешавина од масло и вода.
- Се запекуваат во рерна околу 30 минути на 200 степени.
Прочитај повеќе на Gotvi.mk:
Полнети пиперки со пилешки гради