Вкусна и посна салата за велигденскиот пост.Неколку состојки и имате деликатес.
Состојки:
- 1 конзерва грав
- 1 конзерва туна
- 2 чешни лук
- ½ главици кромид
- масло
- 3 лажици црвено вино
- 1 лажица сенф
- магдонос
- оригано
- сол
- бибер
Начин на подготовка:
- Се мешаат во еден длабок сад гравот кој ќе го исцедите од вода, туната, лукот, кромидот и магдоносот.
- Се меша посебно во сад сенфот со вино и масло.
- Преливот се става преку салатата, се ставаат сол и бибер и оригано и се меша.
- Оладете и послужете.
Прочитај повеќе на Gotvi.mk:
Цезар салата + 2 рецепта за дресинг соса
Свежа салата која топи килограми и ја враќа концентрацијата
Топ 5 рецепти за пролетни салати со марула
Малиџано – одличен домашен рецепт