Лебот одговара со сите видови јадење, навистина е здрав и хранлив, а сите го сакаме на трпезата.
Сепак, некои видови леб кога еднаш ќе се отвори, брзо се стврднуваат.
ПСепак, пстои мал трик кој може да го искористите. Потребно ви е мало парче целер. Целерот брзо и лесно апсорбира влага и дава свежина. Излупете го и ставете го во кесата во која го чувате лебот.
Така, лебот подолго време ќе остане свеж и ќе има посвеж вкус.
Прочитај рецепти на Gotvi.mk:
ВИДЕО. Рецепт за леб кој не се меси
ВИДЕО рецепт: Чоколадна бисквит торта која не се пече
За секоја прослава – Тигар торта
ВИДЕО: Рецепт за домашна чоколадна торта од која застанува здивот