Наместо сирење, спанаќ или месо: Полжавчиња со посебен фил од 2 состојки

Наместо сирење, спанаќ или месо: Полжавчиња со посебен фил од 2 состојки

Направете вкусни полжавчиња за појадок со фил од туна.

Посни се и вкусни, а ова е рецептот:

Состојки:

  • 1 пакување лиснато тесто
  • 2 конзерви туна
  • сусам

Начин на подготовка:

  1. Се отвора и развлекува лиснатото тесто, а потоа туната се цеди од маслото.
  2. Туната ставете ја врз тестото, па се сече на ленти и се виткаат полжавчиња.
  3. Се ставаат во подмачкан плех, им се наросува одозгора сусам и се печат во загреана рерна на 200 степени додека да поруменат.

Пријатно јадење!

Прочитај повеќе рецепти на Gotvi.mk:

Појадок за 15 минути – заборавен а толку вкусен

Солена торта со палачинки

Топли пирошки со сирење

Мини проја со фета

Појадок од стар леб

Леб кој не дебелее

Појадок во шолја

Појадок со кој ќе топите килограми

Остави Коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*