Вкусната чорба од кисела зелка може да биде лесен ручек со добар, интегрален леб…
Состојки:
- 1 л расол
- 500 гр кисела зелка
- 100 гр свежи печурки
- 2 главици кромид
- 2 компири
- 1 морков
- магдонос
- 3 ловорови листа
- 1 главица лук
- 2 лажици суви коприви
- 5 зрна бибер
- 3 суви пиперки
Начин на подготовка:
- Во литар расол згответе кисела зелка и сите состојки ситно сечкани додека не омекнат, па додајте суви пиперки и лук.
- Не би требало чорбата да се посолува, но ако сакате посолено, можете да додадете сол по вкус.
- Зготвената чорба запржете ја со разматено брашно во студена вода.
Добар апетит!
Цезар салата + 2 рецепта за дресинг соса
Свежа салата која топи килограми и ја враќа концентрацијата
Топ 5 рецепти за пролетни салати со марула
Малиџано – одличен домашен рецепт