Чорба од кисела зелка и печурки: Јадење кое ќе ве закрепне и згрее

Чорба од кисела зелка и печурки: Јадење кое ќе ве закрепне и згрее

Вкусната чорба од кисела зелка може да биде лесен ручек со добар, интегрален леб…

Состојки:

  • 1 л расол
  • 500 гр кисела зелка
  • 100 гр свежи печурки
  • 2 главици кромид
  • 2 компири
  • 1 морков
  • магдонос
  • 3 ловорови листа
  • 1 главица лук
  • 2 лажици суви коприви
  • 5 зрна бибер
  • 3 суви пиперки

Начин на подготовка:

  1. Во литар расол згответе кисела зелка и сите состојки ситно сечкани додека не омекнат, па додајте суви пиперки и лук.
  2. Не би требало чорбата да се посолува, но ако сакате посолено, можете да додадете сол по вкус.
  3. Зготвената чорба запржете ја со разматено брашно во студена вода.

Добар апетит!

Повеќе Готви.мк рецепти:

Салата со маслинки и кубети

Цезар салата + 2 рецепта за дресинг соса

Свежа салата која топи килограми и ја враќа концентрацијата

Топ 5 рецепти за пролетни салати со марула

Неодолива крем салата

Малиџано – одличен домашен рецепт

Зеленчукова ужинка за на работа

Свежа салата со брокула

Остави Коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*