Направете нешто вкусно и деликатесно за појадок. Вкусна полнета кајгана.
Еве го рецептот:
Состојки:
- 4 јајца
- 3 лажици пармезан
- 100 гр Пекабеско шунка
- 150 гр кашкавал
- сол
- малку маслиново масло за пржење
Начин на подготовка:
- Се матат со миксер или жица јајцата, па се додава сол, а потоа се дели смесата во две чинии.
- Се става маслиново масло на тава да се загрее, се става смесата од едната чинија да се пржи, а кога ќе биде готов долниот дел се превртува и се запекува од другата страна.
- Се става на страна, па се повторува постапката со јајцата од втората чинија.
- Кај втората смеса кога долниот дел ќе се запече, се става пармезан, сечканите шунка и кашкавал, и се поклопува со првиот испечен омлет.
- Се врти и се пече уште малку од другата страна. На крај можете да го превиткате на пола и така да го послужите
Добар апетит!
Прочитај повеќе на Gotvi.mk:
Ги чувате јајцата на вратата од фрижидерот?
ВИДЕО: Ова се прави од картон од јајца
ВИДЕО: Дали досега погрешно сме ги пржеле јајцата?
ВИДЕО: Шест одлични готварски трикови
ВИДЕО: Готварски трик – како одеднаш да излупите 3 варени јајца