Миењето садови со ладна вода може да му наштети на телото – Како да ги миеме садовите?

Миењето садови со ладна вода може да му наштети на телото – Како да ги миеме садовите?

Миењето садови со ладна вода долгорочно предизвикува големи проблеми на зглобовите, истенчување на ‘рскавицата, губење на еластичноста и болка.

Ортопедите предупредуваат дека прекумерната изложеност на рацете во ладна вода никако не влијае позитивно на зглобовите.

Особено им штети на луѓето кои патат од Рејнадов синдром (заболување на артериите на раката) поради силната реакција на ниски температури. Тогаш доаѓа до намалување на циркулацијата на крвта поради што рацете се ладат. Нивните раце добиваат темносина боја и луѓето добиваат чувство на пецкање.

Наша препорака е да ги миете садовите во машина за садови, а доколку немате,мијте ги со млака вода.

Прочитај повеќе на Gotvi.mk:

Исчистете ја машината за садови

Машината за садови се чисти во три чекори

Машината за садови има и друга намена

Оваа овошка ги пере садовите како детергент

Намирница за чисти садови

Остави Коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*