Направете пита компируша без кори и уживајте во единствениот вкус!
Состојки:
- 700 гр компири
- 3 јајца
- 100 гр брашно
- 1 лажичка сол
- 2 мали шолји масло
- 1 лажичка бибер
- 1 прашок за печиво
- 1 главица кромид
- 3 чешниња лук
- 200 мл кисела павлака Пекабела
Начин на подготовка:
- Компирите излупете ги и изрендајте ги, додајте јајца, брашно, сол, масло, бибер, прашок за печиво и сечкан кромид. Смесата измешајте ја и ставете ја да се пече.
- Пет минути пред крајот на печењето прелијте ја питата со павлака и сечкан лук (по желба). Печете на 200 степени 25 минути.
Добар апетит!
Цезар салата + 2 рецепта за дресинг соса
Свежа салата која топи килограми и ја враќа концентрацијата
Топ 5 рецепти за пролетни салати со марула
Малиџано – одличен домашен рецепт