Ова јадење е готово за 5 минути, а воодушевува со својот вкус!
Прво направете дупки во парчиња леб, па ставете ги на намастена тава.
Во дупките ставете јајца, а преку лебот додајте коцки кашкавал, ситно сечкана сланина или вашите омилени состојки, по желба.
Оставете на рингла додека јајцата не се испржат, а кашкавалот не се растопи.
Уживајте во секој залак!
Деталите за подготовка погледнете ги во ВИДЕО РЕЦЕПТОТ во прилог:
Поврзани вести на Gotvi.mk
Брзи домашни пирошки со зденка и маслинки
Рецепт за брза даска кога ќе ви се најават гости
Рецепт за 2 брзи соса за чипс и други грицки
Рецепт за брзо мезе за ненајавени гости
Рецепт за највкусни посни и интегрални грисини тука