Направете вкусна деликатесна тава за појадок.
Одличен рецепт за претстојниот викенд, еве што ви е потребно и како да го приготвите ова јадење:
Состојки:
- 250 мл Пекабела павлака
- 8 јајца
- магдонос
- 150 гр сирење
- 1 лажица презла
- 1 лажица путер
- доматен сос или салца
Начин на подготовка:
- Огноотпорен сад се премачкува со путер, па се става киселата павлака на дното.
- Едно по едно сите јајца се кршат во садот и се ставаат едно до друго, над павлаката, па се реди магдонос по вкус, изренданото сирење, презлата и путерот. По вкус одозгора може да нанесете и малку доматен сос или домашно салце.
- Се пече додека јајцата не се готови или околу 10 минути во загреана рерна на 220 степени.
Добар апетит!
Повеќе рецепти на Gotvi.mk:
Ги чувате јајцата на вратата од фрижидерот?
ВИДЕО: Ова се прави од картон од јајца
ВИДЕО: Дали досега погрешно сме ги пржеле јајцата?
ВИДЕО: Шест одлични готварски трикови
ВИДЕО: Готварски трик – како одеднаш да излупите 3 варени јајца