Полнети мисиркини гради на скара

Полнети мисиркини гради на скара

Мисиркини филети со пикантно полнење – едноставно и вкусно јадење…

Состојки:

  • 6 дебели парчиња мисиркини гради (од по 250 гр)
  • веза босилек
  • 200 гр горгонзола
  • 1 лажичка црвена пипер
  • 2 лажици масло
  • сол
  • бибер

Начин на подготовка:

  1. Измијте го мисиркиното филе и исушете го. Во секое парче засечете по еден џеб.
  2. Измијте го босилекот, искинете ги листовите и исечете на ленти. Горгонзолата добро изгмечете ја со вилушка и измешајте со босилек и црвена пипер.
  3. Со филот од сирење и зачини наполнете ги џебовите во месото, затворете ги рабовите со дрвени чепкалки.
  4. Премачкајте го месото со масло и печете го на скара околу 7 минути од секоја страна. Зачинете со сол и бибер.

Добар апетит!

Повеќе на Готви.мк:

ВИДЕО: Како да направите крцкави компири на шведски начин

Ќофтиња во доматен сос

ВИДЕО рецепт: Ќофтиња од компири и туна

Домашни ќофтиња

Ќофтиња од тиквица

ВИДЕО: Како да приготвите палачинки од компири

Најдобар рецепт за домашно ќофте

Остави Коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*