Сочно, едноставно и со фантастичен вкус – отсега само вака ќе го подготвувате пилешкото месо!
Исечете парче пилешки гради како што е прикажано во видеото, посолете и побиберете по вкус.
Вака подготвеното пилешко исполнете го со претходно пропржен спанаќ на маслиново масло, со рикота и моцарела.
На крај изрендајте кашкавал преку пилешкото и зачинете со црвена пипер.
Ставете на хартија за печење и ставете во рерна на 20-25 минути, да се испече на 200 степени.
Деталите за подготовка погледнете ги во ВИДЕО РЕЦЕПТОТ во прилог:
Повеќе рецепти на Gotvi.mk:
ШАРЕНА, БРЗА, ВКУСНА: Оваа пица нема тесто, не се меси – еве што е тајната
Цезар салата + 2 рецепта за дресинг соса
Свежа салата која топи килограми и ја враќа концентрацијата
ВИДЕО: Рецепт за домашна чоколадна торта од која застанува здивот
Најдобар рецепт за домашен чизкејк тука
Вистинска уметност: Рецепт за солена торта тука