Специјалитет со свинско месо и сланина

Специјалитет со свинско месо и сланина

Едно од највкусните јадења од свинско месо!

Состојки:

  • 300-400 гр сланина Пекабеско
  • 4 свински шницли со средна големина
  • 2 поголеми главици кромид
  • 200-300 гр кашкавал
  • 200 мл павлака Пекабела
  • 1 помала кесичка мајонез

Начин на подготовка:

  1. Во плех редете тенко сечкана сува сланина, преку наредете исчукани шницли, потоа кругови кромид, повторно сланина и на крај рендан кашкавал.
  2. Измешајте павлака и мајонез и прелијте. Печете околу 50 минути.

Добар апетит!

Повеќе рецепти на Gotvi.mk:

ШАРЕНА, БРЗА, ВКУСНА: Оваа пица нема тесто, не се меси – еве што е тајната

Цезар салата + 2 рецепта за дресинг соса

Свежа салата која топи килограми и ја враќа концентрацијата

ВИДЕО: Рецепт за домашна чоколадна торта од која застанува здивот

Најдобар рецепт за домашен чизкејк тука

Вистинска уметност: Рецепт за солена торта тука

Топ 5 рецепти за пролетни салати со марула

Многу вкусно – потпечена тава со пилешко месо и печурки

Остави Коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*