Похована риба во пивксо тесто

Похована риба во пивксо тесто

Изберете риба по желба и од неа направете едноставен оброк!

Состојки:

  • риба по избор
  • брашно
  • јајце
  • сол
  • малку шеќер
  • светло пиво

Начин на подготовка:

  1. Исчистете ја рибата, исушете ја на хартиена салфета, посолете и пропрскајте со сок од лимон. 
  2. Направете ја смесата за поховање – треба да добиете смеса како за палачинки. Измешајте брашно, јајце, сол и малку шеќер и светло пиво. Смесата треба да биде погуста од онаа за палачинка за добро да се прилепи за рибата. 
  3. На тава ставете масло за пржење и оставете да се загрее. 
  4. Секое парче риба извалкајте го во смесата за поховање и ставете на тава. Намалете ја температурата. Печете од секоја страна по околу 3 минути. 
  5. Извадете ги рибите на салфети да ја впијат вишокот маснотија. Сервирајте со прилог по желба.

Добар апетит!

Повеќе рецепти на Gotvi.mk:

ШАРЕНА, БРЗА, ВКУСНА: Оваа пица нема тесто, не се меси – еве што е тајната

Цезар салата + 2 рецепта за дресинг соса

Свежа салата која топи килограми и ја враќа концентрацијата

ВИДЕО: Рецепт за домашна чоколадна торта од која застанува здивот

Најдобар рецепт за домашен чизкејк тука

Вистинска уметност: Рецепт за солена торта тука

Топ 5 рецепти за пролетни салати со марула

Многу вкусно – потпечена тава со пилешко месо и печурки

Остави Коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*