Брза и едноставна пита со многу интересен вкус – едноставно јадење со богат вкус кој ќе ги задоволи сите гурмани.
Сосотјки:
- 400 гр мелено месо
- 1 морков
- 1 праз
- 600 гр компири
- 150 гр грашок
- пипер
- кашкавал
- сол
- бибер
- масло
- лук
Начин на подготовка:
- На масло пропржете праз, па додајте сечкан морков. Кога ќе се издинста додајте месо и грашок и динстајте на тивок оган десетина минути. Додајте зачин, бибер, сечкан лук и пипер. Сè изедначете. Компирите сварете ги и направете пире.
- Во огноотпорен сад ставете хартија за печење. На дното ставете го пирето, па додајте го целото месо и прелијте со пире, па израмнете. Преку нарендајте кашкавал. Печете на 200 степени 30 минути убаво да порумени. Кога малку ќе се излади ставете на чинија и сечете коцки. Послужете со салата.
Деталите за подготовка погледнете ги во ВИДЕО РЕЦЕПТОТ на „Бабина кујна“:
Цезар салата + 2 рецепта за дресинг соса
Свежа салата која топи килограми и ја враќа концентрацијата