Царска куглоф пита: Останува свежа и мека и наредниот ден

Царска куглоф пита: Останува свежа и мека и наредниот ден

Царска пита во калап за куглоф, шарен солен колач кој брзо и едноставно се подготвува…

Состојки:

  • 4 јајца
  • 100 гр брашно
  • 100 гр гриз
  • 150 гр паризер
  • 100 гр кисели краставички
  • 100 гр тврдо сирење
  • 200 мл јогурт
  • 100 мл масло
  • 1 прашок за печиво
  • малку кашкавал

Начин на подготовка:

  1. Разматете јајца. Исечкајте ги паризерот, краставичките и сирењето на коцки. Во разматените јајца додајте брашно измешано со прашок за печиво и гриз, а потоа и паризер, краставици, сирење, јогурт и масло. Сè добро изедначете. 
  2. Калапот за куглоф намастете го со масло, посипете со рендан кашкавал, ставете ја смесата и израмнете. Печете на 190 степени 40 минути.

 

Добар апетит!

Деталите за подготовка погледнете ги во ВИДЕО РЕЦЕПТОТ на „Бабина кујна“:

Повеќе вести на Готви.мк:

Сигурно не сте пробале: Направете солени рафаело бомбици

Похован кромид со кашкавал – идеално мезе за со пиво

ВИДЕО: рецепт за потпечен полнет компир

Хот-дог шпагети: Одличен рецепт кој и дете може да го направи

Полнет ананас со ориз и пилешко

Полнети печурки по најдобар рецепт

singlepost_text