Скромна, а толку „сита“! Брзо и лесно се подготвува, а вкусот е фантастичен!
Состојки:
- 250 гр шеќер
- 250 гр брашно
- 150 гр мелени ореви
- 2,5 дл бело вино
- 1 лажичка цимет
- 1 лажичка сода бикарбона
- шеќер за глазура
Начин на подготовка:
- Во сад ставете брашно и сода бикарбона, па додајте мелени ореви, шеќер, вино, лажичка цимет и сè добро измешајте. Ставете ја тортата во калап и печете.
- Печената торта оставете ја да се излади, па прелијте со глазура од шеќер.
Послужете и уживајте!
Прочитај поврзани Gotvi.mk рецепти:
Трилече – неверојатно вкусен домашен специјалитет
Неодоливо вкусна: Домашна торта со јагоди
Возможно е – еве како да направиш торта за 10 минути
ВИДЕО: Рецепт за еклер чоколадна торта која не се пече
За секоја прослава – Тигар торта