Направете посебен рецепт за леб со јапонски јаболка и ореви, ново доживување за сетилата кое е навистина вкусно и одлично.
Еве како:
Состојки:
- 200 гр брашно
- 2 јајца
- 250 гр блендирана смеса од јапонски јаболка
- 100 гр урми
- 50 гр ореви
- 1/2 лажичка прашок за пециво
- 1 лажичка цимет
- 1/2 лажичка мускатно оревче
Начин на подготовка:
- Урмите се варат и се сечат, па се мешаат со брашното, прашокот за пециво, мускатното оревче, циметот и оревите.
- Во друг сад соединете јајца со масло и блендираната јапонска јаболка.
- Соединете ги смесите и печете во калап за леб во рерна загреана на 200 степени.
- Кога лебот ќе добие златна боја, избодете го со чепкалки, а ако е чепкалката сува, лебот е печен и готов за послужување.
- Се сервира како деликатес или со друго јадење по ваш вкус. Има сладок вкус.
На здравје!
Повеќе рецепти на Gotvi.mk:
ВИДЕО рецепт: Леб со карамелизиран кромид
Ремек дело во кујната: Леб од банана
ВИДЕО. Рецепт за леб кој не се меси