Уживајте во топла чорба полна со витамини…
Состојки:
- 1 главица целер
- 50 гр путер
- 1 л зготвена супа
- 1 лажица густин
- 1 дл млеко
- 2-3 лажици сечкан лист целер
- сол
- бибер
- мешавина од зачини
Начин на подготовка:
- Целерот исчистете го и исечете го на коцки. Во тенџере растопете путер, потоа додајте исечкан целер и пржете го додека не омекне.
- Прелијте со супа од зеленчук и продолжете со готвење на умерен оган, така што целерот ќе биде целосно мек.
- Пред крајот на готвењето додајте мешавина од густин и млеко, зачини по вкус и продолжете со готвење додека не добиете густина.
- Готовата чорба посипете ја со сечкани листови целер.
Добар апетит!
Цезар салата + 2 рецепта за дресинг соса
Свежа салата која топи килограми и ја враќа концентрацијата
Топ 5 рецепти за пролетни салати со марула
Малиџано – одличен домашен рецепт