Овој лек делува превентивно за многу заболувања. Се прави во кујна, многу е лесен за подготовка.
Состојки за лекот:
- 350 гр лук
- 200 мл рум
Подготовка и употреба:
- Лукот се лупи и ренда, а потоа му се додава румот.
- Се чува во тегла и по 10 дена се прецедува.
- Се чува прецедената течност во ладилник 2 седмици.
- Се става капка во шолја вода пред појадокот, пред ручекот и пред вечерата.
- ВАЖНО: Се користи само 12 дена во неколку години..
Консумацијата на алкохол од страна на лица под 18 години е забранета!
Природните рецепти и лекови не се замена за редовната терапија препишана од лекар. Природните лекови слушат како додатоци во исхраната како и за превенција.
Прочитај повеќе на Gotvi.mk:
Додајте една состојка во маслиновото масло и нема да се разболите
Измешајте кафе и маслиново масло за усните
За маслото да не прска при пржење – има лесен трик, нема да се горите повеќе
Чај за желудникот – нема да имате мака