Вкусни ситни колачиња кои ќе бидат вистинско десерт уживање, особено за љубителите на кокос.
Одличен рецеп, а еве што ви е потребно и како да ги подготвите:
Состојки:
- 10 мл кокосово млеко
- 350 гр бело чоколадо
- 30 гр мед
- 20 гр маргарин
- 50 гр кокос
- неколку лешници
За прелив:
- 3 лажици масло
- 100 гр бело чоколадо
Начин на подготовка:
- Кокосовото млеко се вари со медот, па се прелива врз белото чоколадо и маргарин кое сте го ставиле во посебен сад. Сè добро се меша, па се става и кокосот.
- Нека се олади и стегне смесата.
- Оставете ја оваа смеса цела вечер во ладилник, па утрото формирајте топчиња.
- Во секое топче на средина ставете лешник, па ставете ги повторно во фрижидер додека да се зацврстат.
- Во сад на шпорет се растопуваат маслото и белото чоколадо, па се ставаат топчињата во преливот. Може да употребите вилушка за оваа намена
Декорирајте по желба.
Уживајте во овој неодолив кокос вкус 🙂
Повеќе рецепти со десерти на Gotvi.mk:
Обланда бомбици – вистински хит
ВИДЕО: Рецепт за еклер чоколадна торта која не се пече