Брзо и лесно до вкусен прилог или лесен оброк…
Состојки:
- 1 главица карфиол
- 100 гр сирење
- 100 гр путер
- 4 јајца
- брашно
- сол
- бибер
- рузмарин
Начин на подготовка:
- Згответе карфиол во посолена вода и малку млеко. Процедете и оставете да се излади. За тоа време разматете путер, 4 жолчки, сол и бибер.
- Одвоено разматете белки, млеко, сирење и брашно.
- Соединете ги двете маси, ставете карфиол во намастен плех и прелијте. Посипете со рузмарин и печете во рерна околу 20 минути на 220 степени.
Добар апетит!
ВИДЕО рецепт: Ќофтиња од компири и туна
ВИДЕО: Домашен рецепт за паштета од туна која се прави за 3 минути