Јадете ги овие намирници за зголемување на хемоглобинот во крвта

Јадете ги овие намирници за зголемување на хемоглобинот во крвта

Анемијата може да се регулира со медицинска терапија, а нивото на хемоглобин може да се зголеми по природен пат, со внес на одредени намирници.

Хемоглобинот, кој игра витална улога за телото и е протеин кој го има во црвените крвни зрнца, може да се подобри преку редовно консумирање на лубеница, суво грозје, цвекло, урми, тиква, суви сливи и јапонски јаболка.

Исто така, за подобрување на железото во крвта потребно е да внесувате најмалку 125 гр црвено месо или 250 гр риба, јајца и јогурт.

Доколку состојбата не може да се подобри, консултирајте се со доктор за препишување на терапија. Доколку веќе ви е препишана терапија, земајте ја редовно, а овие намирници јадете ги како додаток во исхраната и природна поддршка на терапијата.

Прочитај повеќе на Gotvi.mk:

Магдонос и сода бикарбона 

10 „убијци“ на вишокот калории

Диетален појадок што ќе ве држи сити

Рецепт за облоги од ѓумбир кои го топат салото на стомакот

ВИДЕО: Направете природен пијалок за слабеење од 4 состојки

Како да ослабете според хороскопскиот знак?

Хороскопските знаци и храната – што треба да јадете, а која храна да ја избегнувате

Исечете го магдоносот без да се лепи на ножот

Остави Коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*