Пита од тиква на стар начин: Наслаткиот пост досега

Пита од тиква на стар начин: Наслаткиот пост досега

Сочна и толку вкусна…

Состојки:

  • 800 гр тенки кори за пита
  • 1 кг тиква
  • ванилин шеќер по желба
  • цимет по вкус
  • 3 лажици масло
  • шеќер
  • шеќер во прав

Начин на подготовка:

  1. Исчистената и изрендана тиква, на умерена температура, со постојано мешање, продинстајте ја со три лажици масло и шеќер.
  2. На работна површина редете по три кори, секој ред пропрскајте го со мешавина од вода и масло. Од горе ставете фил од тиква, посипете со цимет по желба, свиткајте па редете во намастен плех.
  3. Печете ја питата на умерена температура околу 30 минути, или додека питата не добие златно-румена боја. Извадете да се излади, исечете на парчиња, посипете со шеќер во прав па послужете.

Уживајте!

Повеќе десерти на Готви.мк:

Конечно: Највскуниот десерт за кој даваме куп пари: Еве како да го направите дома

Супер рецепт: Леден кафе колач

Нема веќе стоење до шпорет: Колач без печење, совршен за горештините

Ваков рецепт за сутлијаш немате пробано до сега

Направете чоко мус и гостите ќе ве обожаваат

ВИДЕО: Брз рецепт за некалоричен сладолед

Еден Коментар

  1. Pingback: Меко, топло и вкусно: Полжав пита каква што немате јадено – Gotvi.mk

Остави Коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*