Штити од мозочен удар и тешки болести – Никој не е алергичен на оваа намирница

Штити од мозочен удар и тешки болести – Никој не е алергичен на оваа намирница

За придобивките од маслиновото масло е познато одамна, а новите истражувања покажуваат дека никој не е алергичен на оваа намирница.

Маслиновото масло надалеку е познато како многу здрава намирница, содржи незаситени масни киселини, витамин Е и други здрави, вредни и корисни состојки.

Штити од покачен холестерол, висок крвен притисок, срцеви заболувања, а има и корисно дејство против мозочен удар.

Без разлика на годините, полот и местото на живеење низ светот, никој не е алергичен на оваа намирница – покажале најновите истражувања.

Прочитај повеќе на Gotvi.mk:

Додајте една состојка во маслиновото масло и нема да се разболите

Измешајте кафе и маслиново масло за усните

За маслото да не прска при пржење – има лесен трик, нема да се горите повеќе

Го фрлате отпадното масло за јадење во мијалникот? Еве како ја загадувате природата

Нов систем за собирање на отпадно масло за јадење од домаќинствата – Еве како да се вклучите во оваа еко акција

Рециклирај и донирај: Собирање на отпадно масло од домаќинства