Палачинки полнети со сирење и свински врат

Палачинки полнети со сирење и свински врат

За следниот ручек ви предлагаме да подготвите гурмански палачинки полнети со свински врат и сирење…

Состојки за тесто:

  • 2 јајца
  • 200 гр меко брашно
  • малку сол
  • 3 лажици масло
  • 300 мл мешавина од млеко и газирана вода

Состојки за фил:

  • 150 гр сирење
  • 200 гр свински врат Пекабеско
  • 200 мл кисела павлака Пекабела
  • малку сусам
  • презла
  • 1 јајце

Начин на подготовка:

  1. Сите состојки за палачинки разматете ги во смеса без грутки. Ако смесата е густа, додајте уште малку газирана вода за да добиете густина на тесто за палачинки. 
  2. Оставете ја смесата 30 минути а потоа испржете ги палачинките. Тавата добро загрејте ја и пржете ги палачинките на јака температура по околу една минута од секоја страна. 
  3. Намастете огноотпорен сад, посипете со малку сусам и презла по дното. 
  4. Секоја палачинка тенко премачкајте ја со ситно сирење, ставете парче свински врат и свиткајте во ролна. Наредете ги палачинките во садот. 
  5. Разматете кисела павлака со јајце и со тоа премачкајте ги наполнетите палачинки. Посипете по врвот со малку сусам и презла. Палачинките испечете ги на 200 степени благо да поруменат.

Добар апетит!

Повеќе на Готви.мк:

ВИДЕО: Направете природен пијалок за слабеење од 4 состојки

ВИДЕО: Рецепт за органска маска за длабинска нега на оштетена коса

ВИДЕО: Направете шеќерна паста за депилација

10 „убијци“ на вишокот калории

Диетално: Домашни брускети со домати и маслиново масло (видео)