Компир тава со лук, јогурт и зачини – Деликатес каков што немате пробано

Компир тава со лук, јогурт и зачини – Деликатес каков што немате пробано

Вкусен компир деликатес, различен од сите останати кои сте ги пробале до сега.
Ова е тајната за подготовка на деликатесот:

Состојки:

  • 4 поголеми компири
  • 2 чешниња лук
  • 500 мл јогурт
  • сол
  • вегета
  • бибер
  • куркума
  • масло
  • магдонос

Начин на подготовка:

  1. Компирот се лупи и се сече на коцки, се става во тава со масло и зачините.
  2. Добро измешајте и печете на загреана рерна на 200 степени, околу половина час.
  3. Готовите компири полијте ги со ситно исечен лук и со јогуртот. Додајте уште малку зачини и магдонос, па вратете во рерна уште 5 минути убаво да се соедини.

На здравје!

Повеќе поврзани рецепти на Gotvi.mk:

Пирошки со компир

Тава со рендан компир и пилешко

Вкусно јадење: Компири со јогурт

Однадвор крцкав внатре мек како путер: Трик за совршено печен компир

Поховани компири

Компири со сланина, морков и кромид

Има една цака за компирот да се свари побрзо

Компир рецепт кој е полн погодок