Направете вкусна мусака на необичен начин.
Вака се прави овој деликатес – тајната е во комбинцијата на месо:
Состојки:
- 10 компири
- 250 гр мелено месо
- 150 гр мисиркино месо
- 2 главици кромид
- сол и вегета
- 2 јајца
- малку млеко
Начин на подготовка:
- Кромидот се сече ситно и се пржи на масло, па се додава меленото месо со ситно сеченото мисиркино месо, се ставаат сол и вегета и се остава да се динста десетина минути.
- Компирот се сече на кругови, а се реди на тава ред компир, ред месо, додека има смеса.
- Се матат две јајца со малку млеко и се прелева мусаката.
- Ставете да се пече на 220 степени 45 минути.
На здравје!
Повеќе рецепти на Gotvi.mk: